Menu Close

Naziv projekta

Promotivnim aktivnostima u svrhu ranog
otkrivanja tumora

Poziv

Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice

Partner projekta

Rukometni klub Viškovo

Cilj projekta

Opći cilj projekta koji osigurava razvoj civilnog društva u RH koji osigurava ravnomjeran društveno-ekonomski rast i demokratski razvoj RH.

Opis projekta

Udruge i ostali OCD-ovi su bitni čimbenici demokratizacije društva koji u svoj dnevni red stavljaju lokalne interese i potrebe te rješavaju probleme djelovanjem u svojoj sredini. Provedba projekta rješava krizne situacije u lokalnoj zajednici, pridobiva povjerenje sugrađana, znanjem ojačava udrugu i druge te izgrađuje dobre odnose sa svim sudionicima na području Primorsko-goranske županije.

Vrijednost projekta

Vrijeme trajanje projekta 22.04.2022. - 22.04.2023.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava: 499.400,28 HRK (65.815,17 EUR)

Sufinancirano od Europske unije: 499.400,28 HRK (65.815,17 EUR)

Očekivani rezultati projekta

Problemi koji su uočeni kod većine udruga određeni su političkim i ekonomskim faktorima, a kod nekih su to i geografski. Prepoznat problem odnosi se na to da su udruge siromašne i nemaju dostatne kapacitete da ispune sve ciljeve koje su zamislili.

Isto tako, zbog vremena u kojem živimo i navika koje smo morali promijeniti, vidljivi su problemi u nedovoljnoj informatičkoj pismenosti i tehnologijama. Projektom se problemi rješavaju.

Provedbu Projekta sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Za više informacija o EU fondovima molimo posjetite web stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije: www.strukturnifondovi.hr

Skip to content